Online Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα Προετοιμασίας Εξετάσεων ΕΟΠΠΕΠ 2018!

Σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα του Δρ Θεόδωρου Κουτρούκη, Καθηγητή Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η «ΑΚΤΟ Κατάρτιση» έχει εκπονήσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα προετοιμασίας 32 διδακτικών ωρών, τόσο στην τράπεζα θεμάτων όσο και στη μικροδιδασκαλία, που δυσκολεύει μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Επιπλέον, το πρόγραμμα κάνει μία πλήρη ανασκόπηση στα βασικά θέματα της εκπαίδευσης ενηλίκων για ήδη πιστοποιημένους εκπαιδευτές, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήθος προκηρύξεων, όπως στις προκηρύξεις ωρομισθίων για τα δημόσια ΙΕΚ, δημόσιων ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης τα προγράμματα επιμόρφωσης συγκεντρώνουν έως και 6 μόρια, αρκεί να είναι ελάχιστης διάρκειας 25 ωρών (0,25 μόρια ανά 25 ώρες). Η μοριοδότηση αυτή είναι άκρως σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη ότι για την εμπειρία μπορεί να συγκεντρώσει κανείς μέχρι 5 μόρια το ανώτατο, ενώ 6 μόρια λαμβάνει το προσόν της κατοχής Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών.

Το πρόγραμμα προσφέρεται Online σύγχρονης εκπαίδευσης (skype / live με καθηγητή) σε όλη την Ελλάδα και καλύπτει τη θεωρία και τη μικροδιδασκαλία. Θα είναι διαθέσιμες επιπλέον 32 ώρες με τη μορφή ασύγχρονης εκπαίδευσης (video).

Δήλωση Ενδιαφέροντος 

Ονοματεπώνυμο*

Επιλογή τμήματος

Email

Κινητό


Πρόγραμμα Σεμιναρίου
:

Κάθε διαδικτυακή συνάντηση αφορά σε 4 διδακτικές ώρες, με ενδιάμεσο διάλειμα 30′.
Επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις:

Τετάρτη 2/5/2018 (18:00 – 21:30)
Πέμπτη 3/5/2018 (18:00 – 21:30)
Παρασκευή 4/5/2018 (18:00 – 21:30)
Τρίτη 8/5/2018 (18:00 – 21:30)
Τετάρτη 9/5/2018 (18:00 – 21:30)
Πέμπτη 10/5/2018 (18:00 – 21:30)

Προστίθενται συμπληρωματικές συναντήσεις, για λόγους αναπλήρωσης ύλης, ανατροφοδότησης και συμπληρωματικών διευκρινίσεων.

Κόστος Συμμετοχής:

€ 150
€ 100
για ειδικές κατηγορίες (άνεργοι, φοιτητές, απόφοιτοι ΑΚΤΟ, επαναξεταστέοι, ήδη πιστοποιημένοι εκπαιδευτές)

Χώροι Υλοποίησης:

Το Online – Distance Learning γίνεται ζωντανά με καθηγητή, από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας     

Περιεχόμενο Προγράμματος / Σεμιναρίου:

Το πρόγραμμα / σεμινάριο προετοιμασίας εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) της “ΑΚΤΟ Κατάρτιση” στοχεύει:

 •  στην ολοκληρωμένη προετοιμασία των υποψηφίων γύρω από το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των εξετάσεων (θεωρητικό μέρος και μικροδιδασκαλία)
 • στην κατανόηση των ερωτήσεων της τράπεζας δεδομένων του ΕΟΠΠΕΠ, συμπεριλαμβανομένης της εξοικίωσης με θέματα προηγουμένων εξετάσεων
 • στην εξοικείωση των υποψηφίων με την εξεταστική διαδικασία
 • στην εξάσκηση σε περιβάλλον προσομοίωσης εξετάσεων
 • στην εξάσκηση της μικροδιδασκαλίας (διάρθρωση εντύπου και παρουσίασης)

Ενότητες

 • Ανάπτυξη των βασικών θεμάτων της Τράπεζας Θεμάτων του ΕΟΠΠΕΠ – Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 • Μελέτη θεμάτων στις εννέα θεματικές ενότητες της εκπαίδευσης ενηλίκων
 • Παραδείγματα σχεδιασμού και ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων
 • Μεθοδολογίες και σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης
 • Πρακτική μελέτη της μικροδιδασκαλίας (σχεδιασμός – ανάπτυξη)
 • Παραδείγματα μικροδιδασκαλίας
 • Προσομοίωση μικροδιδασκαλίας και adhoc αξιολόγηση

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ χωρίζονται σε δύο μέρη:

Α. Γραπτή εξέταση (θεωρητικό μέρος).
Β. Παρουσίαση μικροδιδασκαλίας διάρκειας 20’ και συνέντευξη διάρκειας 10’ (πρακτικό μέρος)

Οι ενότητες του προγράμματος / σεμιναρίου της ΑΚΤΟ Κατάρτισης καλύπτουν διεξοδικά και τα δύο μέρη της εξεταστικής διαδικασίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: στη φόρμα που ακολουθεί παρακάτω ή στους κα Ελένη Κουτή – κ. Παναγιώτης Χαραλάμπους, Τηλ. 2105230130 και στο info@aktotraining.gr

Σε ποιους απευθύνεται: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτές ενηλίκων κάθε τύπου φορέα (ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης –τέως ΚΕΚ, Φορείς Άτυπης Μάθησης, Κολεγίων κλπ) που προετοιμάζονται να λάβουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Το πρόγραμμα απευθύνεται επίσης σε κάθε εκπαιδευτή (ενδεικτικά: εκπαιδευτή ενηλίκων, εκπαιδευτή εκπαιδευτών, εισηγητές σεμιναρίων κάθε βαθμίδας) που επιθυμεί να αναπτύξει θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες στην εκπαίδευση ενηλίκων, να ενισχύσει το βιογραφικό του και να αναπτύξει τις απαραίτητες ικανότητες για ανάπτυξη μικροδιδασκαλίας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τράπεζα θεμάτων του ΕΟΠΠΕΠ ΕΔΩ.

Επιστημονική Επίβλεψη: Δρ. Θεόδωρος Κουτρούκης, Καθηγητής Διμοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Εισηγητές: Βασιλική Κοτρίκλα (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων και αξιολογήτρια του ΕΟΠΠΕΠ,  με Μεταπτυχιακό στη Διά Βίου Μάθηση, στέλεχος της Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς – Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Παναγιώτα Χατζημιχαηλίδου (υποψήφια Διδάκτωρ)

Δήλωση Ενδιαφέροντος 

Ονοματεπώνυμο*

Επιλογή τμήματος

Email

Κινητό