Εδώ και 40 χρόνια, ο ΑΚΤΟ προωθεί δυναμικά τις δημιουργίες των σπουδαστών και καταρτιζομένων του, μέσα από επιτυχημένες συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες, φορείς & οργανισμούς, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς εργασίας. Κάθε χρόνο, παρουσιάζει πληθώρα δρώμενων και δίνει το “παρόν” σε σημαντικές διοργανώσεις & γεγονότα της χώρας. Οι σπουδαστές, απόφοιτοι και καθηγητές του γίνονται αποδέκτες διεθνών διακρίσεων, ενώ κορυφαίες εταιρείες και οργανισμοί εμπιστεύονται τον ΑΚΤΟ για την κατάρτιση του προσωπικού τους.

Απρίλιος 2015 – Συνεργασία της “ΑΚΤΟ Κατάρτιση” με το Δ.Ο.Λ.

dol2Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) εμπιστεύεται την “ΑΚΤΟ Κατάρτιση” για την εκπαίδευση των εργαζομένων του Ομίλου σε μερικές από τις πλέον απαιτητικές και σύγχρονες ενότητες. Συμμετέχοντες εργαζόμενοι από διαφορετικά μέσα (ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, in.gr, BHMAGAZINO κ.ά.) εκπαιδεύονται σε νέες μεθόδους σχεδιασμού που αφορούν τα new responsive media (σταθερές οθόνες – pad – mobile), διαμορφώνουν ένα νέο σκεπτικό και αποκτούν συγκριτικές γνώσεις για τη μεταφορά της αναλογικής επικοινωνίας & γραφιστικής από τις εκτυπώσεις στο χαρτί, στις οθόνες των συσκευών. Νέες ορολογίες όπως UX (user experience) & UI (user interface) αναλύονται και τα στελέχη μαθαίνουν τις αρχές soft coding για την ολοκλήρωση απλών μορφών ιστοσελίδων. Η κατάρτιση αναλύεται με παραδείγματα το δυναμικότερο framework – WORDPRESS – σαν άμεση εφαρμογή και συνέχεια της εξέλιξης των media. Παράλληλα τα σεμινάρια εμπλουτίζονται με ανανεωμένα στοιχεία διαφήμισης, social media, data arcs. H θεματική κλείνει με εργασίες real time (πραγματικού χρόνου).

Συνεργασία της “ΑΚΤΟ Κατάρτιση” με την Intralot

intralotΗ κατάρτιση που πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες της Intralot σχετιζόταν με προγράμματα γραφιστικής της Adobe και πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα Photoshop, Illustrator και InDesign. Καλύφθηκαν θεματικές ενότητες που επιτρέπουν στους εκπαιδευόμενους να ξεκινήσουν από το μηδέν και να υλοποιήσουν εργασίες υψηλής αισθητικής και δυσκολίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το σχεδιασμό διανυσματικών γραφικών και λογότυπων, το ρετουσάρισμα προσώπων και αντικειμένων, επιλογές δύσκολων περιοχών όπως είναι τα μαλλιά αλλά και η πλήρης χρωματική και τονική επεξεργασία και η σύνθεση φωτογραφιών. Τέλος, η εκπαίδευση περιείχε δημιουργία εντύπου, συμπεριλαμβάνοντας το σχεδιασμό βιβλίου, την αυτοματοποίηση της μορφοποίησης του κειμένου καθώς και τη χρήση των πλεγμάτων.

Συνεργασία της “ΑΚΤΟ Κατάρτιση” με το Star Channel

star channelTα τμήματα trailers και ειδήσεων του Star Channel εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του προγράμματος Adobe After Effects, για την υποστήριξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής αρτιότητας γραφικών εκπομπών του σταθμού, προσαρμοσμένο στο αντικείμενο του κάθε τμήματος.