FAQs Επιδοτούμενη Κατάρτιση 2019

Η “ΑΚΤΟ Κατάρτιση” ενημερώνει εργαζόμενους – ασφαλισμένους στο ΙΚΑ αλλά και ανέργους – περιστασιακά εργαζόμενους ότι μπορούν να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-49, να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάριο εκμάθησης Αγγλικών “English Communication Skills” ή “Digital Marketing Communication Skills”, διάρκειας 40 ωρών και να λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα € 200, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Έτσι, οι εργαζόμενοι κάθε ηλικίας αποκτούν πρόσβαση σε προγράμματα επαγγελματικής ειδίκευσης χωρίς κόστος – αντίθετα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. Η κατάρτιση λαμβάνει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας, κατά κανόνα καθημερινές απογεύματα μετά τις 6 μ.μ. και λήξη 21:45.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης του ΚΔΒΜ2 “ΑΚΤΟ Κατάρτιση” (Αρ. αδείας ΕΟΠΠΕΠ 2000002).

Ακολουθούν συνηθισμένες ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από το πρόγραμμα, για ενημερωτική και μόνο χρήση. 

Είμαι εργαζόμενος με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Μπορώ να λάβω μέρος στο πρόγραμμα;

Όχι. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εργαζόμενους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, σε εργοδότες – επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 49 άτομα προσωπικό.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Μπορώ να λάβω μέρος στο πρόγραμμα;

Όχι. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εργαζόμενους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, σε εργοδότες – επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 49 άτομα προσωπικό.

Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Μπορώ να λάβω μέρος στο πρόγραμμα;

Όχι. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εργαζόμενους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, σε εργοδότες – επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 49 άτομα προσωπικό.

Είμαι άνεργος. Μπορώ να λάβω μέρος;

Η εγκύκλιος επιτρέπει τη συμμετοχή ανέργων, μόνο εάν «διαθέτουν από 50 έως 300 ημερομίσθια εκ των οποίων τα 175 στον ίδιο εργοδότη το μέγιστο. Η περίοδος ελέγχου της απασχόλησης αφορά το προηγούμενο έτος της εγκυκλίου.».

Αν έχετε περισσότερα από 175 ένσημα στον ίδιο εργοδότη, δυστυχώς δεν μπορείτε να λάβετε μέρος.

Αν έχετε ένσημα από ένα και μόνο εργοδότη μπορείτε, αρκεί να μην ξεπερνούν τα 175.

Tα ένσημα αφορούν στο έτος 2017, σύμφωνα με οδηγίες από τον ΟΑΕΔ.

Είμαι άνεργος. Χάνω το επίδομα ή το καθεστώς ανεργίας αν συμμετάσχω στο πρόγραμμα;

Όχι. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι «Δεδομένου του ανταποδοτικού χαρακτήρα του προγράμματος, η συμμετοχή … δεν επηρεάζει το καθεστώς ανεργίας τους.»

Πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα;

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα, αφού θα πρέπει να προηγηθεί η έγκριση του προργάμματος από τον ΟΑΕΔ. Αναμένουμε η υλοποίηση να ξεκινήσει τέλος Ιουνίου 2019.

Ο εργοδότης μου θα πληρώσει κάτι;

Όχι. Ο εργοδότης σας δεν πληρώνει ο,τιδήποτε. Όλες οι πληρωμές γίνονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ.

Ποιες ημέρες και ώρες θα γίνονται τα μαθήματα;

Δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, διότι πρέπει να προηγηθεί η έγκριση του προγάμματος από τον ΟΑΕΔ. Κατά κανόνα, όμως, τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα καθημερινές απογεύματα μετά τις 18:00 και ολοκληρώνονται πριν τις 22:00.

Μπορώ να κάνω απουσίες;

Μπορείτε να λείψετε μέχρι 8 ώρες (20%), λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα είναι 40 ώρες συνολικά.

Μπορώ να κάνω και τα δύο προγράμματα;

Δυστυχώς από την εγκύκλιο προβλέπεται η συμμετοχή σε ένα και μόνο πρόγραμμα κατάρτισης.

Στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ 1-49 η ΑΚΤΟ Κατάρτιση προτίθεται να υλοποιήσει τα κάτωθι δύο σεμιναριακά προγράμματα:

ΚΩΔ.1: English Communication Skills

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενηλίκους που έχουν βασικές γνώσεις αγγλικών και επιθυμούν να βελτιώσουν σημαντικά τις προφορικές επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σεμινάριο επικοινωνίας, που αξιοποιεί σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους μάθησης, όπως το παιχνίδι ρόλων και ο καταιγισμός ιδεών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη της ευχέρειας στην προφορική επικοινωνία στα Αγγλικά στους τομείς της πώλησης, του εμπορίου, του τουρισμού, της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, αλλά και της καθημερινότητας.

Διάρκεια: 40 ώρες

ΚΩΔ.2: Digital Marketing Communication Skills

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενηλίκους που έχουν βασικές γνώσεις πληροφορικής και επιθυμούν να βελτιώσουν σημαντικά τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στα social media (facebook, instagram, linkedin κλπ). Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σεμινάριο ψηφιακής επικοινωνίας, που αξιοποιεί σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους μάθησης, όπως το παιχνίδι ρόλων και ο καταιγισμός ιδεών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη της ευχέρειας στην ψηφιακή επικοινωνία στα social media στους τομείς της οικονομίας, της πώλησης, του εμπορίου, του τουρισμού, της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, αλλά και της καθημερινότητας.

Διάρκεια: 40 ώρες

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης;

Προβλέπεται η χορήγηση Βεβαίωσης Παρακολούθησης, εφόσον ολοκληρώσετε με επιτυχία το πρόγραμμα, δεν κάνετε δηλαδή περισσότερες από 8 ωριαίες απουσίες.

Το επίδομα των €200 το δίνετε εσείς;

Το επίδομα των €5 ανά ώρα κατάρτισης σας αποδίδεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσετε.

Που γίνονται τα μαθήματα;

Τα μαθήματα γίνονται στα υπερσύγχρονα Campus του AKTO.

Αθήνα: Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως

Θεσσαλονίκη: 26ης Οκτωβρίου 38-40, δίπλα από το ΜΕΤ Hotel

Οδηγίες πρόσβασης θα βρείτε στο σύνδεσμο https://aktotraining.gr/prosvash/

Είναι προσβάσιμοι οι χώροι για Άτομα με Αναπηρία – κινητικά προβλήματα;

Όλοι οι χώροι της ΑΚΤΟ Κατάρτιση είναι ελεγμένοι και πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ ως χώροι Κέντρου Δια Βίου Μάθησης τύπου 2, όπου πληρούνται οι αυστηρότερες προϋποθέσεις πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Μπορώ να κάνω το πρόγραμμα με τηλε-κατάρτιση - online;

Δυστυχώς δεν προβλέπεται η τηλε-κατάρτιση.

Για να ενημερωθείτε από την εξειδικευμένη ομάδα της «ΑΚΤΟ Κατάρτιση» μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα που ακολουθεί, να καλέστε στο τηλ. 2105230130 ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@aktotraining.gr.

Διευκρινίζεται ότι η υλοποίηση των προγραμμάτων υπόκειται σε έγκριση από τον ΟΑΕΔ και κάθε πληροφορίας υπερισχύει η σχετική εγκύκλιος του Οργανισμού ΛΑΕΚ 1-49.Φόρμα Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο*

Email*

Τηλέφωνο επικοινωνίας*

Εργαζόμενος / η;*

Σχόλια