X

STYLING // Online

Επισκόπηση

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα φωτίσουμε τη σημασία του Styling από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα. Σκοπός είναι η αντίληψη και η κατάρτιση των σπουδαστών σχετικά με την αρχέγονη αισθητική ανάγκη του ανθρώπου μέχρι και την σύγχρονη εμπορική του διάσταση. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται με ομαδική συνεργασία, ένα σύγχρονο και ευέλικτο τρόπο με τον οποίο αποκτάται η εμπειρία που χρειάζεται στην αγορά εργασίας.

Εισηγητής: Δημήτρης Γραμματικογιάννης, Fashion Editor / Eco Stylist / PR  Fashion Revolution Gr.

Ο Δημήτρης Γραμματικογιάννης γεννήθηκε το 1968 στην Ηλιούπολη, Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο μόδας στην PAN-SIK Fashion School, στην ΑΚΤΟ art&design που πλέον είναι καθηγητής εκεί στο master Innovative Styling & Sustainability και συνέχισε τις σπουδές του στο σχέδιο στο Lorenzo de’ Medici (Italian International Institute) στη Φλωρεντία και Central Saint Martin’s College of Art & Design (Fashion Styling for Professionals). Έχει συνεργαστεί με τις πιο έγκριτες διαφημιστικές εταιρίες στο χώρο καθώς και με πολλά περιοδικά ως Fashion Editor και Stylist, μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται το KLIK magazine, Lipstick, Glam and Style, VIMAdonna, VIMAmen, People, Traveller’s Icons, ExpressYourSelf, Conde Nast Traveller, Athens Hilton Magazine and Golf and Leisure (magazine at golf Glyfada). Τα τελευταία έξι χρόνια επιμελείται ως Eco Stylist και Concept Director τον ιστότοπο που ίδρυσε το www.ethicalode.com. Έχει επιμεληθεί στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ως Curator την έκθεση Αrt&Fahion, έχει σχεδιάσει θεματικό ρούχο κατά της γυναικείας κακοποίησης, με τίτλο “A Temple for Soul”, που εκτέθηκε στο Μουσείο Υφασμάτων Museo del Tessuto di Prato στη πόλη Πράτο της Ιταλίας, στο Raise your voice Festival και στο διεθνές συνέδριο του OSCE κατά του trafficking. Έχει μιλήσει για τη δουλειά του σε παγκόσμια συνέδρια οικολογίας όπως TCBL Europe,σε Ted-x, στο RECO Festival dell’Economia Circolare στην Ιταλία. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του PR για το Fashion Revolution Greece.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να εισχωρήσουν στον κόσμο της μόδας αλλά και σε αυτούς που θα ήθελαν να αποκτήσουν μια πιο καθαρή και ολοκληρωμένη άποψη πάνω στα θέματα που αφορούν την αισθητική του ατόμου, τις συμπεριφορές και τις πρακτικές μέσα από την ένδυση και τη φιλοσοφία της. Το σεμινάριο μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν όσοι γνωρίζουν σχέδιο και έχουν ασχοληθεί με τη μόδα, όσοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα τους με το styling π.χ. ενδυματολόγοι, αμπιγέρ θεάτρου, κατασκευαστές αξεσουάρ.

Θεματικές ενότητες

Μέρος 1ο
Προσεγγίζοντας το styling. Τι είναι και ποια η κοινωνιολογική του αναγκαιότητα και σημασία.

Μέρος 2ο
Flashback σε προηγούμενες δεκαετίες. Ντίβες και προσωπικότητες. Στυλ και ριμέικ. Look and character. Obsessions and status.

Μέρος 3ο
Σχεδιασμός. Συνδυασμός ασορτί ρούχο, χτένισμα, υπόδημα, αξεσουάρ, καπέλο, τσάντα, εσώρουχο, κόσμημα, μακιγιάζ.

Μέρος 4ο
Σχεδιασμός. Η ανάγκη της συνέργειας Σχεδιαστή και Στυλίστα για να παραχθεί μια αειφόρα συλλογή. Υφάσματα, τεχνικές και ανάπτυξη ιδέας που θα συνηγορεί σε αυτό.

Μέρος 5ο
Η στρατηγική επικοινωνίας της αειφόρας συλλογής μέσω της φωτογράφισης, campaign, advertorials και social media και ο σημαντικός ρόλος του styling σε αυτό.

Μέρος 6ο
Styling σχετικό με το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη βιτρίνα, την εστίαση, κ.λπ.

Βασισμένο σε αυτές τις θεματικές, στο σεμινάριο συμπεριλαμβάνεται η προετοιμασία και η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου portfolio.

 

 

Σεμινάριο

STYLING // Online

Κατηγορία :

Διάρκεια :

35 ώρες

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο*

Email*

Κινητό Τηλέφωνο*

Ενδιαφέρομαι για το Σεμινάριο

Σχόλια

Παρόμοια Προγράμματα