Επισκόπηση
Το σεμινάριο έχει ως στόχο να έρθει ο ενδιαφερόμενος σε επαφή με τη διαφημιστική γραφή και να μάθει τον τρόπο σκέψης και συγγραφής του διαφημιστικού σεναρίου, τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού, των διαφημιστικών τίτλων, των διαφημιστικών εντύπων και των διαφημιστικών banner. Γίνεται αναφορά στη διαφημιστική στρατηγική και πώς αυτή συμβάλλει στη δημιουργία ενός επιτυχημένου διαφημιστικού, καθώς και σε παραδείγματα επιτυχημένων και μη επιτυχημένων διαφημιστικών εκστρατειών. Αναπτύσσονται σενάρια, τα οποία έχουν ως βάση πραγματικά briefs πελατών.
Εισηγήτρια: Άννα Αλτουβά, Creative Director
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), υπότροφος του Πανεπιστημίου της Πάδοβας (1992-1993) στην Ιταλία, όπου σπούδασε Ψυχολογία των Μέσων Επικοινωνίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Master (MA in Mass Media and Advertising, 1996) από το Πανεπιστήμιο Sussex της Αγγλίας. Από το 1995 έως το 2009 εργάστηκε σε ελληνικές και πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες, ως Διευθύντρια Δημιουργικού Τμήματος, και είναι δημιουργός πολλών επιτυχημένων ελληνικών αλλά και διεθνών διαφημιστικών εκστρατειών. Έκτοτε προσφέρει δημιουργική δουλειά, ως εξωτερικός συνεργάτης, σε Έλληνες και διεθνείς πελάτες. Από το 1993 διδάσκει στον ΑΚΤΟ Art & Design, επιθυμώντας να μεταφέρει τα μυστικά της Τέχνης της Διαφήμισης σε νέους σπουδαστές
Ενότητες Σεμιναρίου
1. Εισαγωγή στην Επικοινωνία
2. Τα βασικά στοιχεία της διαφήμισης
3. Η δημιουργική στρατηγική (1)
4. Η δημιουργική στρατηγική (2)
5. Το τηλεοπτικό σενάριο (1)
6. Το τηλεοπτικό σενάριο (2)
7. Το τηλεοπτικό σενάριο (3)
8. Το τηλεοπτικό σενάριο (4)
9. Το τηλεοπτικό σενάριο (5)
10. Το τηλεοπτικό σενάριο (6)
11. Το ραδιοφωνικό σενάριο (1)
12. Το ραδιοφωνικό σενάριο (2)
13. Ο έντυπος διαφημιστικός λόγος
Σε ποιους απευθύνεται
Σε στελέχη εταιρειών απο το χώρο της επικοινωνίας. Σε Art and Creative directors και εν γένει σε όσους εργάζονται στον ευρύτερο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Σε φοιτητές και αποφοίτους του ευρύτερου χώρου της γραφιστικής, που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο της Διαφήμισης και επιθυμούν να πάρουν μια πρώτη γεύση για τη δημιουργία διαφημιστικού σεναρίου. Σε φοιτητές φιλολογικών σχολών, που θέλουν να ακολουθήσουν την καριέρα του κειμενογράφου και σε όλους εκείνους που αγαπούν το γράψιμο και επιθυμούν μια πρώτη προσέγγιση του διαφημιστικού σεναρίου.